Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» با موضوع زندگی شهید شهریاری از روز ترور این شهید توسط صهیونیست‌ها آغاز می‌شود و در این میان گریزی هم به شهادت شهید فخری زاده دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، «ترور» در تمام دنیا منحوس است فرقی هم نمی‌کند چه کسی باشد، اما اینکه چه کسی ترور می‌شود قضیه را مهمتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران سالهاست که قربانی ترور است. از همان اوایل انقلاب که منافقین کوردل هرکه را سر راهشان می‌دیدند به شهادت می‌رساندند تا حالا که چند سالی است رژیم اشغالگر اسرائیل دست به کار شده و از هر فرصتی استفاده می‌کند تا دانشمندان ایرانی را ترور کرده و آن‌ها را به شهادت برساند.
یکی از این شهدای جلیل القدر، شهید «مجید شهریاری» از دانشمندان هسته‌ای کشورمان است که در سال 1345 در زنجان متولد شد و متاهل و دارای دو فرزند به نام‌های محسن و زهرا بود. همسر این شهید بزرگوار، بهجت قاسمی نیز عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی است.
شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و استاد فیزیک هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی ایران در تهران در 8 آذر 1389 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری اطلاعاتی منافقین در یک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نائل شد. حالا پس از چند سال تلویزیون سریالی با نام «صبح آخرین روز» تدارک دیده که بناست از امشب -25 اردیبهشت ماه- روانه آنتن شبکه دو سیما شود.

قصه از کجا شروع می‌شود؟
قصه مجموعه تلویزیونی با ترور شهید شهریاری آغاز می‌شود. او از معدود افرادی است که مدارج علمی بالایی داشته و سائل سخت اتمی را حل می‌کند. همین موضوع کافی است تا دشمنان روی او تمرکز شوند و برای از بین بردنش نقشه بکشند.
در قسمت نخست مجموعه ترور شهید را می‌بینیم. درست روز 8 آذرماه سال 89 را که او جلوی چشم خانواده اش به شهادت می‌رسد. مجموعه تلویزیونی پس از این بخش به زندگی این شهید بزرگوار ورود پیدا می‌کند.

محوریت مجموعه تلویزیونی با کدام بخش از زندگی شهید است؟
مجموعه تلویزیونی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده، اما اینکه محوریت با کدام موضوع است. سوالی است که از مصطفی علمی فرد تهیه کننده سریال پرسیدیم. وی در پاسخ گفت: شروع داستان با موضوع ترور شهید شهریاری است، اما محوریت داستان با زندگینامه ایشان است. در حقیقت ما پس از تصویر ترور این شهید، به سال 49 و زمان تولدش می‌رویم و ضمن ارائه تصویری از شهادت وی، شیوه زندگی اش را هم روایت می‌کنیم.
وی ادامه داد: با این رویکرد بیشتر در این مجموعه تلویزیونی ما به وجوهات اخلاقی، معرفتی و علمی شهید خواهیم پرداخت تا او را به مردمی که نمی‌شناختند، معرفی کنیم.

کجای مجموعه تلویزیونی به موضوع هسته‌ای می‌پردازد؟
همان طور که گفته شد، سریال به زندگی شهید شهریاری به عنوان یک دانشمند هسته‌ای می‌پردازد، اما جایگاه بخش علمی زندگی شهید شهریاری در مجموعه تلویزیونی کجاست؟
همان طور که گفته شد مجموعه تلویزیونی به بیوگرافی شهید شهریاری می‌پردازد، اما در این باره آقای حسین تبریزی کارگردان مجموعه تلویزیونی توضیح داد: وقتی اسم دانش هسته‌ای به میان می‌آید، بسیاری فکر می‌کنند منظور بخش جنگی آن است. درحالی که امروزه بخش عظیمی از زندگی ما به دانش هسته‌ای گره خورده و موضوعات پزشکی، علمی، کشاورزی، اکتشاف آب و... همه به موضوع هسته‌ای ارتباط دارند.
وی افزود: هدف اصلی ما در این مجموعه تلویزیونی شناساندن دانشمندانمان و خدمات آن‌ها به نسل‌های بعد از خودمان است و در عین حال ترغیب شدن دیگران به الگوسازی از این افراد است.

چه کسی نقش شهید شهریاری را ایفا می‌کند؟
نقش شهید شهریاری در این سریال در 5 برهه به تصویر کشیده می‌شود و به همین خاطر 5 بازیگر مختلف در قالب این نقش قرار گرفته اند. سن 5، 8، 13، 18 و 23 سالگی تا 46 سالگی هر کدام بازیگران مجزایی دارند. فرحان فرحناک بازیگر این نقش از سن 18 تا 23 است و کاوه خداشناس بعد از 23 سالگی را ایفا می‌کند، همچنین بازیگران کودک و خردسال و نوجوان نیز از بومی‌های چهار محال و بختیاری و قم و تهران انتخاب شده اند.
اما ایفای نقش اصلی را کاوه خداشناس برعهده دارد که پیش از این نیز در مجموعه‌های تلویزیونی بسیاری ایفای نقش کرده است. تبریزی درباره انتخاب خداشناس نیز توضیح داد: ما به بازیگران بسیاری فکر کردیم و آن‌ها را بررسی کردیم، اما در نهایت دیدیم که آقای خداشناس از جنبه‌های مختلفی نظیر چهره، فیزیک و حتی روحیه‌های اخلاقی شباهت بسیاری به ایشان دارد. در حقیقت نوعی نرمش در رفتار او بود که به شهید شهریاری نزدیک میشد.
وی تاکید کرد: البته این را هم بگویم که ما در سریال وظیفه سنگینی برعهده داشتیم، چون یک زندگی واقعی را به تصویر می‌کشیدیم. به همین دلیل علاوه بر ظاهر، درون بازیگر هم برایمان مهم بود و امیدوارم مخاطبان از حاصل تلاش ما لذت ببرند.

تصویری از ترور شهید فخری زاده در مجموعه تلویزیونی
همان طور که گفته شد، رژیم صهیونیستی تلاش بسیاری برای از بین بردن دانشمندان ایرانی دارد که آخرین آن‌ها شهید محسن فخری زاده بود که درست 10 سال پس از شهادت مجید شهریاری و در روز 7 آذرماه سال 99 وی نیز ترور و به شهادت رسید.
اما نکته قابل توجه این است که سریال «صبح آخرین روز» به ترور شهید فخری زاده نیز پرداخته است. در این رابطه علمی فرد، توضیح داد: ما در سریال نگاه گذرایی نیز به سایر شهدای هسته‌ای نظیر شهید علی محمدی و ... خواهیم داشت که آخرین آن‌ها شهید فخری زاده است.

رضایت خانواده شهید شهریاری از سریال
تصویربرداری مجموعه تلویزیونی به پایان رسیده و سالار عقیلی نیز تیتراژ پایانی آن را خوانده است. به گفته علمی فرد در طول ساخت سریال مدام با خانواده شهید شهریاری مشورت و رایزنی صورت گرفته و همسر وی قسمت‌هایی از سریال را دیده و نظر مثبت خود را اعلام کرده است.
قصه این مجموعه تلویزیونی را حسن عطارها، فاطمه حیدری و مرتضی اصفهانی نوشته اند و در این سریال مهران رجبی نقش «مش باقر» پدربزرگ شهیدشهریاری را بازی می‌کند. سپیده خداوردی نقش همسر شهید را ایفا می‌کند. اردشیر رستمی پدر شهید شهریاری، شهرام عبدلی دایی شهید، سیروس همتی برادر شهید و سیدجواد هاشمی در نقش یکی از مسئولین اطلاعاتی و امنیتی در سریال حضور دارد. همچنین مهدی صباحی و شکرخدا گودرزی در نقش یکی از دوستان و همکلاسی‌های قدیمی شهید شهریاری و دیگری در نقش یکی از متولیان امامزاده صالح به ایفای نقش می‌پردازند.

پرداختن به وقایع تاریخی سال 89
یکی دیگر از نکاتی که از اهمیت بالایی برخوردار است، شیوه مواجهه سریال با وقایع زمان حیات شهید شهریاری است. در این باره نیز تهیه کننده سریال توضیح داد: ما کاملا موضوعات تاریخی را در سریال لحاظ کرده ایم و به آن‌ها پرداخته ایم.
وی ادامه داد: سریال با زندگی شهید شهریاری پیش می‌رود، اما ما به طور کامل با تاریخ پیش می‌رویم و آنچه روی داده را در سریال می‌بینیم. البته سازمان انرژی اتمی هم در این میان همکاری بسیار خوبی با ما داشت و ما سیر وقایع تاریخی آن زمان را هم در سریال داریم.

حضور 400 بازیگر در سریال
مجموعه تلویزیونی «صبح آخرین روز» شهریور پارسال در زنجان کلید خورد و بعد از مدتی تصویربرداری در زادگاه شهید شهریاری، عوامل راهی تهران شدند. داستان مجموعه تلویزیونی از یکسال قبل تا روز شهادت این دانشمند هسته‌ای به تصویر کشیده می‌شود. همچنین گریزی به اتفاقات حوزه هسته‌ای در چند سال بعد از شهادت دارد.
5 بازیگر برای 5 دوران زندگی شهید شهریاری درنظر گرفته شده است که کاوه خداشناس از دوران لیسانس به بعد این شخصیت را بازی می‌کنند. فرحان فرحناک از 18 سالگی تا 23 سالگی و برای 5 سالگی، 8 سالگی و 13 سالگی هم بازیگرانی از چهارمحال و بختیاری، قم و تهران شناسایی شده اند.
این مجموعه تلویزیونی پربازیگر است و 400 شخصیت در آن ایفای نقش خواهند کرد و در لوکیشن‌های زنجان و قسمت‌هایی که مربوط به سرزمین مادری شهید شهریاری است در خدمت بازیگرانی همچون مهران رجبی، زهرا سعیدی، میرطاهر مظلومی، سپیده خداوردی، شهرام عبدلی، سیروس همتی، حسن اسدی، افسانه ناصری، راضیه دهقان، اردشیر رستمی بوده است. این سریال در 30 قسمت 40 دقیقه‌ای تولید و جایگزین مجموعه تلویزیونی «بچه مهندس 4» می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهادت شهریاری فخری زاده مجموعه تلویزیونی زندگی شهید شهریاری شهید فخری زاده صبح آخرین روز ترور شهید ایفای نقش هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۹۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ

یکی از پروژه‌های الف ویژه تلویزیون مجموعه «سلمان فارسی» است. مجموعه‌ای به کارگردانی داوود میرباقری که قرار است مثل مجموعه «مختارنامه» اثر فاخر و پرمخاطب دیگری را بسازد.

نگارش این سریال را هم خودش به‌عهده داشته و حسین طاهری، تهیه کننده این اثر است. جالب این‌که امرا... احمدجو که ید طولایی در نویسندگی و کارگردانی دارد هم به عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند. تصویربرداری این سریال از ۱۰ دی ۱۳۹۸ آغاز شده و قرار است در ۶۰ قسمت ساخته شود. جالب این‌که در ۱۱فروردین۱۴۰۲ مستندی با نام سلمان درباره مراحل تولید و پشت صحنه فصل اول این مجموعه پخش شد که در نوع خود دیدنی بود. این مجموعه تاریخی به دوران زندگی، زمانه و مهاجرت سلمان فارسی می‌پردازد و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا واقعه غدیر خم ادامه خواهد داشت. سلمان فارسی در نوجوانی ایرانشهر را ترک می‌کند و مسیحی می‌شود. او حدود ۷۰ سال در شهرها، کلیسا‌ها و دیر‌های مختلف بیزانس سیر و سلوک می‌کند. این مجموعه یکی از پربازیگرترین و پرلوکیشن‌ترین سریال‌هایی است که در حال ساخت است و طبق پیش‌بینی‌ها قرار است در سال ۱۴۰۵ پخش شود. به پشت صحنه این مجموعه رفته‌ و گزارشی از روند تولید آن داشته‌ایم و با برخی عوامل آن از جمله حسین طاهری، امرا... احمدجو، حامد میرباقری و مهدی نقویان (رئیس سیمافیلم) هم به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

سلمان درآتشکده ماربین
در انتهای یکی از خیابان‌های شهرک سینمایی غزالی و درست پشت کاروانسرای مرمر مجموعه سلمان فارسی قلعه‌ای ساخته شده که نام آن آتشکده ماربین است. یکی از لوکیشن‌های اصلی این مجموعه که عوامل گروه مدتی است برای ضبط سکانس‌های مربوط به ایران در این لوکیشن حضور دارند و زیر تیغ آفتاب و همراه با باد و خاک در حال ضبط سکانس‌هایی از این سریال هستند. نزدیک ورودی در اصلی یک پرده کروماکی آبی رنگی وصل و مقابل آن اسبی به یک درخت بسته شده است. اسب گاهی شیهه‌ای سر می‌دهد، اما مانعی برای ضبط سریال نیست. فقط رفت و آمد‌های بک قاب دوربین‌ها بررسی می‌شود. گروه در حال ضبط است و ما باید چند دقیقه‌ای را منتظر بمانیم تا کات داده شود. سکانس شلوغ و سختی است.

 هنرور‌های بسیاری با پوشش و گریم مناسب آن سکانس در هر نقطه‌ای از این قلعه ایستاده‌اند. حتی سربازان و برمکی‌ها نیز با لباس و گریمی که برای‌شان تعریف شده در میزانسن کارگردان جای گرفته‌اند. کمی جلوتر می‌رویم. انوش معظمی را با گریم و سبیل از بناگوش دررفته و چهره بسیار متفاوتی می‌بینیم. گرچه ابتدا قابل شناسایی نیست، اما همین که دیالوگ‌هایش را می‌گوید و صدایش را می‌شنویم، متوجه می‌شویم که امروز او مقابل دوربین است. هوا به‌شدت گرم است و خورشید وسط آسمان قرار دارد. با این حال مانعی برای ادامه کار نیست. از یکی از عوامل می‌شنویم که حسام منظور، فرخ نعمتی و امیررضا دلاوری در اتاق گریم هستند و خودشان را برای ضبط سکانس‌های بعد آماده می‌کنند. از آنجا که داوود میرباقری حساسیت و دقت بسیاری روی کار خود دارد، این سکانس بار‌ها ضبط می‌شود تا مورد تایید او قرار بگیرد. البته در این میان صدای هواپیما هم گهگاهی شنیده می‌شود که یکی از عوامل به‌شوخی می‌گوید: «جالبه که همیشه پرواز‌ها تاخیر دارن، اما امروز همه پرواز‌ها داره به‌موقع انجام میشه!»

داوود میرباقری، امرا... احمدجو و حسین طاهری داخل یک چادر نشسته‌اند و از مانیتور مقابل‌شان کار را دنبال می‌کنند. یکباره بادی می‌وزد و یکی از صندلی‌های پلاستیکی به هوا رفته و مقابل پای یکی از اسب‌ها پرتاب می‌شود و او را عصبانی می‌کند. سایر اسب‌ها هم که در گوشه‌و‌کنار این قلعه ایستاده‌اند، سروصدا می‌کنند. نگاهی به اطراف می‌اندازیم. سرباز‌ها و نگهبانان قلعه در برج و باروی قصر مشغول محافظت هستند. فضاسازی میرباقری مثل همیشه حرف ندارد. انگار مخاطب را با خود به قلب تاریخی می‌برد که شاید هزاران سال با آن فاصله دارد. یکی از هنروران با سبدی در دست و با اشاره دستیار کارگردان به نقطه‌ای می‌رود و می‌ایستد که به او گفته شده است. داخل سبد نان و خرما دارد.

یکی از هنروران شوخی لقمه‌ای نان و خرما از او طلب می‌کند و باعث خنده می‌شود. لباس‌ها و کفش‌ها و گریم هنروران همه نشانگر است که در حال ورق‌زدن تاریخ چندهزارساله هستیم. نسیمی می‌آید و صورت‌ها را نوازش می‌کند، اما همچنان هوا گرم است و گروه باید تا شب سکانس‌های بسیاری را ضبط کنند. زمان به‌سرعت درحال گذراست و گروه هیچ ثانیه‌ای را نباید از دست بدهد. به همین خاطر است که سرما و گرما هم مانعی برای کارشان نشده است. به نظر می‌رسد این مجموعه از کار قبلی میرباقری سخت‌تر است و به همین دلیل او انرژی بیشتری روی آن می‌گذارد. در گوشه دیگری از این شهرک هم کارگاه‌های چرم و کهنه‌کاری سریال قرار دارد و همزمان تیم دیگری در حال ساخت ادوات جنگی است. لوکیشن‌های دیگری هم در حال ساخت است. خلاصه این‌که همه در تلاش هستند تا یک سریال شسته‌رفته و ماندگار دیگر در تاریخ این رسانه ثبت شود.

استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن
مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم در پشت صحنه این سریال حاضر است و درباره روند تولید این پروژه و دقتی که میرباقری در ساخت این اثر دارد و زمان‌بندی آن می‌گوید: خوشبختانه با حمایتی که ریاست سازمان از این پروژه دارد و به‌صورت هفتگی جلساتی برای این پروژه می‌گذارد، مشکلاتی که در پیش‌تولید وجود دارد، خیلی زود رفع می‌شود و حمایت‌های لازم از این اثر صورت می‌گیرد. می‌توانم بگویم برای اولین‌بار طی این ۳-۴سالی که این سریال تولید می‌شود، لوکیشن‌های این بخش تا پایان سال ۱۴۰۳ ساخته شده و آماده است. اما در سال‌های قبل این‌گونه نبود. به همین دلیل برنامه‌ریزی‌های تولیدی نامنظم انجام می‌شد و ساخت لوکیشن در برنامه‌ریزی سریال تاثیرگذار بود. وی ادامه می‌دهد: امسال هم دنبال این هستیم که لوکیشن‌های مربوط به سال بعد همین امسال ساخته شود تا مانع تولیدی نداشته باشیم و کار با سرعت پیش برود. البته این سرعت با همان استاندارد‌ها و کیفیتی است که باید باشد و مدنظر کارگردان و ریاست سازمان هم هست. نقویان همچنین می‌افزاید:خوشبختانه چرخه تولید درسال۱۴۰۳ راه افتاد، سرعت تولید کار‌های الف ویژه بیشتر شد ومدت‌هاست به استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن رسیده‌ایم که نیاز آنتن است تا زیر ۱۵ تا دوربین روشن نداشته باشیم و همین طور حمایت می‌شود. ما الان شش سریال درمرحله پس‌تولید داریم که منتظر آنتن هستند. 

حضور ۴۰ بازیگر خارجی
حسین طاهری، تهیه‌کننده سریال درباره تدراک گسترده برای تولید این سریال عنوان می‌کند: شایسته کشوری مثل ایران که تاریخ کهن و همچنین سابقه فیلمسازی غنی دارد این است که در تولید آثار نمایشی ارتقا پیدا کند. سریال سلمان فارسی مجموعه‌ای است که سازمان صداوسیما با آن در کنار آقای میرباقری قدم بزرگی برداشته است. ما براساس برنامه‌ریزی تولید را جلو می‌بریم و از این برنامه عقب نمانده‌ایم. همان‌طور که قبلا گفتم، اینجا یک دانشگاه است. دوستان و همکاران ما تلاش می‌کنند از بزرگان در این مجموعه بیاموزند. وی می‌گوید: بخش‌های ایران باستان بسیار جالب توجه است، البته همچنان ساخت و ساز ادامه دارد وماتاپایان فصل ایران باستان بیش از۳۰لوکیشن داریم. طاهری درباره انتخاب هنرور‌ها هم توضیح می‌دهد:۲۰هزار نفر را از میان تئاتری‌های سراسر ایران انتخاب کردیم. رزومه دادندو۶۰۰۰نفر از میان‌شان گزینش شدند که حرفه‌ای هستند، البته در این دانشگاه بیشتر می‌آموزند. وی در مورد حضور چهره‌ها نیز عنوان می‌کند: بیشتر بازیگران ایران علاقه‌مندی خود را برای حضور در این پروژه اعلام کرده‌اند و این برای ما باعث افتخار است. اما علاوه بر آنان، چهره‌های تازه نیز معرفی می‌شوند و حدود ۴۰ بازیگر خارجی نیز تا کنون در این سریال حضور پیدا کرده‌اند. بازیگرانی از مراکش، تونس، یونان، ارمنستان و... از این جمله هستند. برخی از آنان اصلا با ایران آشنایی نداشتند و به‌واسطه بازی در این سریال با ایران آشنا شدند. این تهیه‌کننده درخصوص ادامه تصویربرداری در شهرک غزالی نیز می‌گوید: دو سه هفته‌ای در شهرک غزالی هستیم تا فصل زمستان را تصویربرداری کنیم. برای تصویربرداری فصل بهاربه شاهرودبازمی‌گردیم ویکی دوماه آنجامی‌مانیم. بازبه تهران بازمی‌گردیم ودوره پرشکوه ایران باستان را تصویربرداری می‌کنیم. 

میرباقری سنگ تمام گذاشته است
امرا... احمدجو یکی از نویسندگان و کارگردانان پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون است که آثار بسیاری را در تلویزیون ماندگار کرده است. هنوز هم مخاطبان بسیاری با «روزی روزگاری» این هنرمند خاطره دارند. تفنگ سرپر، پشت کوه‌های بلند و سردار جنگل از جمله آثاری است که برای تلویزیون ساخته است. وی که به‌عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند، در این‌باره می‌گوید: داوود میرباقری قصه سلمان را اززمان تولداین شخصیت آغاز کرده است. البته از آنجایی که از آن تاریخ اطلاعات جزئی در دسترس است بخشی از فیلمنامه باید دراماتیزه می‌شد. به‌طور مثال پدر سلمان از ملاکان جی در اصفهان بوده و ثروت زیادی داشته است ولی ما از پدر او اطلاعات دیگری نداریم و بخشی از داستان درباره شرایط زندگی وی در ایران و همچنین مسائل پیرامونی او به‌صورت داستانی در فیلمنامه وارد می‌شود. وی همچنین می‌افزاید: با توجه به تجربیاتی که داوود میرباقری دارد، این سریال آن‌طور که پیش‌بینی کرده‌ایم در حال انجام است. البته به‌دلایل مختلف از‌جمله کرونا توافق‌هایی داشته‌ایم، اما خللی در کار ما ایجاد نکرده است؛ ضمن این‌که همه شرایط مهیاست و تصور می‌کنم نتیجه درخشانی هم خواهد داشت. 

احمدجو در ادامه بیان می‌کند: می‌توانم بگویم سلمان‌فارسی یک اثر ماندگار و فاخری خواهد بود و از آن سریال‌هایی می‌شود که می‌تواند برای نسل‌های مختلف آموزنده و جذاب باشد؛ چون من چند سال است شاهدم که میرباقری برای این کار سنگ‌تمام گذاشته و با تجربه زیادی که در این زمینه‌ها دارد و با همه وجود پلان به پلان این سریال را جلو می‌برد. وی با اشاره به منابعی که به آنها در نگارش سریال رجوع کرده است، می‌گوید: همه زحمات را آقای میرباقری کشیده ومن در کنارش به او کمک می‌کنم، اما برای نگارش، کتاب‌های زرتشتی از‌جمله اوستا مرجع من شده است. تحقیقاتی هم جدا ازفیلمنامه توسط سازمان صداوسیما انجام شده است و من از آنها استفاده می‌کنم. همزمان برای این‌که در آن فضا قرار بگیرم به این تحقیقات و کتاب‌های دیگر هم مراجعه می‌کنم. با همه این احوال گاهی برای یک دقیقه دیالوگ دو یا سه روز وقت می‌گذارم و گاهی هم گفتگو‌ها به‌راحتی به ذهنم می‌آید و روی کاغذ می‌نویسم. وی همچنین درباره زبانی که در سلمان فارسی به‌کار برده شده و نحوه گویش‌ها عنوان می‌کند: اگر بخواهیم زبان را نزدیک به آن زمان انتخاب کنیم، نامفهوم خواهد بود؛ بنابراین من سعی می‌کنم دستور زبانی را که قابل فهم است با گویش امروزی استفاده کنم ونظرخود میرباقری هم براین مبنابود که دیالوگ‌هابه زبان امروز ومحاوره نزدیک‌تر باشد. احمدجو در پایان هم می‌گوید: چند سالی است یک سریال جنگی به نام «تولد» را دارم که اگر بعد از سریال سلمان فارسی همچنان زنده باشم و ویلچرنشین نشوم، می‌خواهم آن را بسازم. بخشی از کارهایش هم انجام شده است.

بازیگرانی که به عشق سلمان آمده‌اند
حامد، فرزند داوود میرباقری است که همواره در کنار پدر تلمذ می‌کند و در آثاری که او می‌سازد، هم بازی می‌کند و هم در پشت‌صحنه حضور دارد و پدر را همراهی می‌کند. وی در این سریال هم به‌عنوان دستیار کارگردان فعالیت می‌کند و قرار است نقشی را هم بازی کند که در این‌باره می‌گوید: درباره نقشم فعلا صحبتی نمی‌کنم، اما مدتی است که بخش مربوط به ایران را ضبط می‌کنیم که بخشی از لوکیشن‌های این بخش در شهرک غزالی است و بخشی هم در شهرک دفاع‌مقدس و شاهرود ضبط می‌شود. از آنجا که طبق زمان‌بندی پیش می‌رویم، حدود هشت روز دیگر در شهرک هستیم و بعد به شاهرود می‌رویم. وی در ادامه در توضیح لوکیشن آتشکده ماربین بیان می‌کند: این آتشکده در جی یا همان اصفهان سابق است که بیشتر کار‌های اداری در این مرکز رخ می‌دهد. اینجا یکی از لوکیشن‌های اصلی بخش ایران است که می‌توان گفت ۲۵ درصد بخش ایران در این لوکیشن مقابل دوربین می‌رود. میرباقری درباره حضور هنروران و انتخاب آنها توضیح می‌دهد: تمام این افراد از نقاط مختلف کشور انتخاب شده‌اند. 

به همین دلیل اسم آنها را منتخبان گروه کارگردانی گذاشته‌ایم. چون همه این افراد جزو بازیگران استان‌های مختلفی هستند که تجربه بازیگری دارند و به عشق سلمان وارد این پروژه شده‌اند. برای اولین بار است که این اتفاق در یک پروژه‌ای افتاده است، چون آقای میرباقری ترجیح می‌دادند با افرادی کار کنند که تجربه بازیگری داشتند. ما برای انتخاب آنها سفر‌های بسیاری رفتیم و دو سال قبل از فیلمبرداری شروع کردیم و به همه استان‌های ایران سفر کردیم تا این افراد انتخاب شدند. در حال حاضر برای هر فاز این سریال باز سفر می‌رویم و افراد دیگری را می‌بینیم. چون همچنان کار انتخاب بازیگر ادامه دارد و در حال انجام است. در جمع بازیگران اصلی چهره‌های جدیدی داریم که پیش از این تجربه تئاتر داشتند و با این سریال معرفی می‌شوند.

میرباقری درباره لوکیشن‌های این سریال بیان می‌کند: هنوز ساخت و ساز‌ها و لوکیشن‌های این سریال در حال انجام است. اگر فاز ایران را بخواهیم تقسیم کنیم، بخش جی دو لوکیشن اصلی دارد و همین آتشکده و خانه بودخشان، فرماندار جی و پدر سلمان که در شاهرود در حال ساخت است. یکی دیگر از لوکیشن‌های اصلی ایران، کاخ تیسفون است و در واقع آن چیزی که در عکس‌ها داریم، نمانده و در حال ساخت است. وی در ادامه درباره تحقیق و پژوهش این سریال می‌افزاید: پیش از کار، تحقیق و پژوهش انجام شده، اما برای هر فاز از کار باز هم تحقیق و انتخاب‌ها انجام می‌شود. می‌توانم بگویم هر دو قسمت از این سریال مثل یک سینمایی حرفه‌ای گرفته شده؛ با همان دقت، حساسیت و انتخاب لوکیشن و بازیگر و.... میرباقری در پایان هم می‌گوید: فصل بیزانس کار شد و زمان زیادی گذاشتیم. چون لوکیشن‌های بسیاری داشت و مدام درسفربودیم. لوکیشن‌های فصل حجاز آماده است و برای فصل ایران هم متمرکزتر بودیم. به هر حال در تلاشیم تا کار به موقع تمام شود.

منبع: جام جم آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • شهدا برکت مجموعه انتظامی هستند
  • ببینید | سه مجموعه تلویزیونی جدید میهمان سیما
  • مجموعه های تلویزیونی جدید رسانه ملی
  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • سریال «سلمان فارسی» ۱۴۰۵ به پخش می‌رسد
  • اسم رمز ترور؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • اسم رمز ؛ «قم» را به خاک و خون می کشیم
  • «سلمان فارسی» پروژه‌ای جریان‌ساز